Toyama Shimin Plaza

Toyama Shimin Plaza is the centerpiece of a large cityscape revitalization project. It is comprised of a central atrium surrounded by a variety of smaller spaces, including an art gallery, music hall, theatre studio, civic learning center, foreign language school, restaurant, cafés, and shops. These program spaces are used to support the residents' cultural, art and learning activities, and are connected through continuous public areas. The different activities combine and reinforce one other, adding interest to the building and to the lives of local residents.

Location: Toyama, Toyama, Japan
Completion Date: 1989
Building Type: Music Hall, Gallery, Studio
Structural System: Reinforced Concrete, Steel Reinforced Concrete, Steel Frame
Number of Floors: 2 Basement Levels + 7 Stories
Site Area: 6,003m²
Building Area: 4,283m²
Total Floor Area: 22,702m²
Structural Engineer: Aoki Structural Engineers
Mechanical / Electrical Engineer: P.T. Morimura and Associates
■ URL
http://www.siminplaza.co.jp/
■ Publication
Fumihiko Maki(PHAIDON):2009.6
SD:1993.1
Kenchiku Bunka:1990.6
Shinkenchiku:1990.5
Nikkei Architecture:1990.4.16
■ Awards / Competition
Building Contractors Society Prize(1991), Chubu Architectural Award(1990), Public Building Minister of Construction Award(1994)